وجيهه ابراهيمي اظهار كرد: بي اختياري ادراري مي تواند در طول شب يا روز باشد كه معمولا در طول شب اتفاق مي افتد و زماني كه اين حالت براي كودك از 5 سالگي به بعد حداقل دو بار در هفته به مدت 3 ماه تكرار شود اختلال محسوب مي شود.
وي ادامه داد: در صورت مشاهده چنين وضعيتي، بايد با مراجعه به پزشك، كودك مورد معاينه قرار گيرد چرا كه در بعضي از موارد شب ادراري كودك مي تواند متاثر از عفونت مجراي ادرار و يا كوچك شدن حجم مثانه باشد.
وي تصريح كرد: در بعضي از موارد بي اختياري ادراري در كودك به دليل آموزش نامناسب در مورد كنترل ادرار است و يا گاهي كودك داراي آشفتگي رواني است و علت آن مي تواند مشكل خاص يا تنش در خانواده باشد.
ابراهيمي گفت: اولين نكته اي كه در اين رابطه بايد از طرف خانواده به كودك آموزش داده شود بويژه زماني كه كودك مشكل كوچك بودن حجم مثانه دارد اين است كه كودك چند دقيقه قبل از دستشويي كنترل كند تا حجم مثانه افزايش يابد و همچنين در ساعتهاي منظمي از شب كودك را بيدار كنند تا به دستشويي برود و قبل از خواب از كودك بخواهند به طور كامل ادرار كند كه تا حدود يك ماه كودك عادت مي كند تا زمان احساس ادرار به دستشويي برود.
وي گفت: شورتهاي مخصوصي در بازار وجود دارد كه زماني كه ادرار خارج مي شود زنگ مي زند و كودك مجبور است به دستشويي برود و تخليه كند كه با اين روش كودك ياد مي گيرد قبل از خيس شدن به دستشويي برود.
وي اضافه كرد: پس از حدود 2 تا 3 ماه 80 تا 100 درصد كودكان درمان مي شوند اما اين روش براي كودكان زير 7 تا 8 سال توصيه نمي شود.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 20,ژانویه,2025